Οι άνθρωποι που έχουν βιώσει αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ασθενείς που στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρειάζονται φροντίδα σε καθημερινή και 24ωρη βάση, ως την ανάρρωση τους ή και την υπόλοιπη ζωή τους.

Το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί μια σοβαρή νόσο και μια από τις συχνότερες αιτίες χρόνιας αναπηρίας. Ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάσει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω προβλήματα:

  • Απώλεια ισχύος της μιας πλευράς του σώματος.
  • Μερική ή ολική απώλεια μνήμης και δυσκολία συγκέντρωσης και προσοχής.
  • Αδυναμία στην ομιλία ή και δυσκολία στην αντίληψη του προφορικού λόγου.
  • Αδυναμία κατάποσης.
  • Διαταραγμένη αίσθηση ισορροπίας και αστάθεια με αποτέλεσμα τη δυσκολία βάδισης.

Καθώς οι ασθενείς που έχουν βιώσει ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο για την εμφάνιση δεύτερου, στην «Αγία Κυριακή» καθοδηγούμε τους ασθενείς να κάνουν αλλαγές στον τρόπο διαβίωσης τους, με την προσαρμογή της διατροφής τους: μείωση της πρόσληψης αλατιού, ζάχαρης, λίπους και χοληστερόλης και παρακολούθηση και ρύθμιση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης.

Το κέντρο φροντίδας «Αγία Κυριακή» έχει αναπτύξει ένα το ολοκληρωμένο θεραπευτικό πλάνο, από το οποίο οι ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο αποκομίζουν σημαντικά οφέλη. Στις εγκαταστάσεις του κέντρου θα δεχτούν ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή, συνεδρίες φυσικοθεραπείας και πλήθος δραστηριοτήτων για την αποθεραπεία και αποκατάσταση ή τη βελτίωση των προβλημάτων τους. Επιπλέον, θα λάβουν μια ολοκληρωμένη νοσηλευτική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου, το οποίο διαθέτει τη γνώση, την εμπειρία, την υπομονή και την προσοχή που είναι απαραίτητη για τη νοσηλεία και στήριξη των ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.