Στην «Αγία Κυριακή» το ζήτημα της καθαριότητας, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή. Στο κέντρο μας η καθαριότητα δεν αποτελεί μια ακόμα διαδικασία, που πρέπει απλά να διεκπεραιωθεί, αλλά ένα βασικό δικαίωμα των ενοίκων και ένα μείζονος σημασίας χαρακτηριστικό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το προσωπικό μας ασχολείται εξίσου με την ατομική υγιεινή των ενοίκων και την καθαριότητα των χώρων, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα υγιεινής, παρέχοντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για υγιή διαβίωση.

Καθαριότητα χώρων

Τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται και απολυμαίνονται συστηματικά και αντιμετωπίζεται άμεσα οποιαδήποτε περιστατικό μπορεί να αποτελέσει εστία μόλυνσης, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά, αλλά και φιλικά στο περιβάλλον καθαριστικά.

Οι εγκαταστάσεις του κέντρου περνούν από διαδικασίες απεντόμωσης σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο χώρο της κουζίνας, ο οποίος απολυμαίνεται σχολαστικά. Η παραλαβή, η αποθήκευση και η συντήρηση των πρώτων υλών και ο χειρισμός τους κατά το μαγείρεμα γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής.

Υπηρεσίες καθαριότητας

Ένα ακόμα βασικό κομμάτι της καθαριότητας αποτελεί ο χειρισμός του ιματισμού και των ρούχων. Το προσωπικό του κέντρου επιμελείται των συχνών αλλαγών των κλινοσκεπασμάτων και των πετσετών και αναλαμβάνει το πλύσιμο των ρούχων, καθώς το κέντρο «Αγία Κυριακή» διαθέτει δικά του πλυντήρια εντός των εγκαταστάσεων.

Για ενοίκους που υποφέρουν από δερματικές ασθένειες, έλκη και κατακλίσεις, χρησιμοποιούνται δερματολογικά ελεγμένα απορρυπαντικά και λαμβάνεται μέριμνα για την επιμελή απολύμανση τους.

Ατομική υγιεινή ενοίκων

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι του κέντρου αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν μόνιμα ή περιστασιακά, το προσωπικό μας βρίσκεται δίπλα τους για να διευκολύνει ή να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις διαδικασίες της προσωπικής υγιεινής. Ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακράτειας, το προσωπικό βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση, μηδενίζοντας την πιθανότητα να βρεθεί ένας ένοικος σε αμήχανη θέση και δυσφορία.

Ατομική υγιεινή προσωπικού

Το εκπαιδευμένο προσωπικό του κέντρου «Αγία Κυριακή» εκπληρώνει την αποστολή του βάζοντας σε προτεραιότητα την τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής. Χρησιμοποιώντας καθαρά ρούχα εργασίας και γάντια που αλλάζονται σε τακτική βάση, σκούφους για την κάλυψη των μαλλιών, ιατρικές ρόμπες ή άλλο εξοπλισμό.