Η καθημερινότητα στο κέντρο φροντίδας «Αγία Κυριακή» οργανώνεται γύρω από τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ενοίκων του. Το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο σε εγρήγορση, με στόχο την άμεση ανταπόκριση στην καθημερινή ρουτίνα και τις διαδικασίες που την αποτελούν, αλλά και σε όποια ανάγκη προκύψει.

Γεύματα

Καθώς η διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα για την υγεία και ευημερία των ηλικιωμένων και των ασθενών του κέντρου, το προσωπικό αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την πρακτική βοήθεια για τη σίτιση, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο σε μόνιμη βάση ή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Εάν ο ένοικος δε μπορεί να μετακινηθεί ή αποτελεί προσωπική επιλογή η μη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, το προσωπικό αναλαμβάνει τη μεταφορά του φαγητού απευθείας στα δωμάτια. Εάν ο φιλοξενούμενος χρειάζεται βοήθεια στη μετακίνηση από και προς το δωμάτιο του, ώστε να βρεθεί στην τραπεζαρία, συμμετέχοντας στην μικρή κοινωνία του κέντρου μας, η επιθυμία του γίνεται πράξη.

Επιπλέον, το έμπειρο προσωπικό μας παρακολουθεί με προσοχή τα γεύματα των ενοίκων, ώστε να αναγνωρίσει αλλαγές στην όρεξη ή πιθανή δυσφορία.

Φαρμακευτική αγωγή

Το νοσηλευτικό προσωπικό σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό του κέντρου, μεριμνά για την τήρηση των ιατρικών οδηγιών που αφορούν τη διατροφή και την καθημερινότητα του ασθενή και αναλαμβάνει τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής.

Έκτακτα περιστατικά

Η καθημερινή επαφή και το ευχάριστο οικογενειακό κλίμα που καλλιεργείται μεταξύ προσωπικού και ενοίκων, δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης. Η οικειότητα που εγκαθίσταται ανάμεσά τους αποδεικνύεται σωτήρια στην περίπτωση που προκύψει επιδείνωση στην υγεία ή κάποιο έκτακτο περιστατικό, καθώς η εμπειρία του προσωπικού μας έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αναγνώριση δυσφορίας και δυσλειτουργίας των ενοίκων.

Καθημερινή ρουτίνα

Κάθε καινούρια μέρα σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή, γι αυτό και στις εγκαταστάσεις μας φροντίζουμε να ξεκινούμε και να ζούμε την ημέρα μας με χαρά και αισιοδοξία. Μεριμνώντας για την τήρηση της καθημερινής προσωπικής ρουτίνας του κάθε ενοίκου (βοήθεια με τη χρήση του μπάνιου, την ένδυση και όποια άλλη διαδικασία είναι απαραίτητη) και των δραστηριοτήτων που είναι σημαντικές για τον ίδιο τον ένοικο (για παράδειγμα η ακρόαση μουσικής), συμβάλλουμε στην απώλεια του άγχους και την βελτίωση της διάθεσης.