Την Ομάδα Φροντίδας στο Κέντρο μας συμπληρώνει η Ψυχολόγος της Αγ. Κυριακής Φωτεινή Κεσογλίδου.

Η συμβουλευτική -ψυχοκοινωνική υποστήριξη περιλαμβάνει την ψυχοδιαγνωστική εκτίμηση και ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, την νοητική ενδυνάμωση και δημιουργική απασχόληση σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο καθώς και την Συμβουλευτική της οικογένειας των ασθενών.

Σκοπός της Συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών μας είναι η ανάπτυξη και διατήρηση των κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων, η ενίσχυση της αυτοεικόνας/ αυτοαντίληψης, και η παρέμβαση στην κρίση. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται με ατομικές, ομαδικές παρεμβάσεις και με την δημιουργική απασχόληση των ασθενών μας

Ατομική ψυχολογική υποστήριξη

Βοηθάει τον ασθενή στην κατανόηση των συμπεριφορών του δημιουργώντας μια θεραπευτική σχέση που διέπεται από κατανόηση και εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα ο ασθενής να μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις του ελεύθερα.

Ομαδική Ψυχολογική υποστήριξη

Συναντήσεις μεταξύ των νοσηλευομένων κατά τις οποίες γίνεται ανταλλαγή σκέψεων, βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων μειώνοντας την η απομόνωση και το άγχος.

Δημιουργική απασχόληση

Η συμμετοχή των ασθενών μας σε δραστηριότητες αποτελεί μια τις προτεραιότητες μας στην Αγ. Κυριακή καθώς έχει θετική επίδραση τόσο στις γνωστικές και ψυχικές τους λειτουργίες όσο και στην καθημερινή τους λειτουργικότητα. Αυξάνεται η αυτοεκτίμηση τους αλλά και τοα αίσθημα της ατομικής αξίας.

Καθημερινά 2 φορές την ημέρα (πρωί & απόγευμα) οι ασθενείς κατεβαίνουν στο σαλόνι με στόχο την συναναστροφή τους με άλλους ασθενείς, την προβολή εκπομπών /ταινιών,επιτραπέζια παιχνίδια όπως τάβλι, χαρτιά κ.α.

Εβδομαδιαία δουλεύουμε σε ομάδες με ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης, μουσικοθεραπεία και άλλες δράσεις όπως κηπευτική , μαγειρική, κ.α.

Δεν λείπουν φυσικά και οι δραστηριότητες ανά εορταστική περίοδο όπως τα Χριστούγεννα, Πάσχα, Καρναβάλια με αναβίωση των αντίστοιχων εθίμων.

Ετήσιες εκπλήξεις: Για εμάς είναι πρωταρχικής σημασίας να βγάζουμε τους ασθενείς από την ρουτίνα τους γι’ αυτό διοργανώνουμε μοναδικές επισκέψεις στον χώρο μας που στόχο έχουν να διασκεδάσουν τους ασθενείς μας.

Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική συγγενών

Μια επιπρόσθετη υπηρεσία για τους συγγενείς των ασθενών μας αποτελεί η Ψυχολογική Υποστήριξη & Συμβουλευτική συγγενών

Όταν η φροντίδα στο σπίτι μπορεί να είναι απαγορευτική ή και ανεπαρκής η απόφαση της εισαγωγής ενός ηλικιωμένου ατόμου σε ένα οικοτροφείο συνήθως απασχολεί ολόκληρη την οικογένεια .

Οι συγγενείς που μέχρι εκείνη τη στιγμή φρόντιζαν με αυταπάρνηση και αγάπη το συγγενικό τους πρόσωπο τώρα έρχονται αντιμέτωποι με αισθήματα ενοχών και αποχωρισμού.

Οι συγγενείς των ασθενών μας έχουν την δυνατότητα να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη μέσα από τακτικές συναντήσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τη φύση της νόσου και να συζητήσουν μέσα σε ασφαλές πλαίσιο για τα συναισθήματα τους και τη στάση τους απέναντι στο άνθρωπό τους προκείμενου να έχουν όλοι μια ομαλή προσαρμογή.